Ontdek Ommen

Ommer Bissingh

De Ommer Bissingh begint elk jaar met een jaarmarkt op de tweede dinsdag van juli. Een week na deze traditionele jaarmarkt beginnen de Bissinghdagen. Dit zijn vijf achtereenvolgende woensdagen in juli en augustus. Het centrum zal dan diverse activiteiten hebben binnen een bepaald thema. U kunt hierbij denken aan sportieve-, culturele- en kinderactiviteiten. Er is dus voor ieder wat wils! In het eerste weekend van september wordt de Bissingh uitgeblazen met het Blaasorkestenfestival.

Markt

Iedere dinsdag (8:00 – 13:00) heeft Ommen een markt waar u o.a. kraampjes vindt met accessoires, etenswaren en kleding. De markt bevindt zich aan de rand van het centrum waar u ook makkelijk kunt parkeren.

Museum & molens

Ommen beschikt over het Nationaal Tinnen Figuren Museum, het Streekmuseum en het Natuurinformatiecentrum.

In het Nationaal Tinnen Figuren Museum kunt u genieten van de wereld van tinnenfiguren. De collectie bestaat uit méér dan 100.000 tinnen figuren in allerlei vormen en maten. Het museum is gevestigd in het oude stadhuis van Ommen.

In het Streekmuseum kunt u genieten van de geschiedenis van Ommen en omgeving. U zult in het museum o.a. klederdracht, schilderijen en munten tegenkomen. Het museum is gevestigd in een molen en een herbouwd tolhuis.

Bij het Natuurinformatiecentrum kunt u deelnemen aan de uitgezette wandelroutes van 6 of 15 kilometer lang. Daarnaast kunt u een rondleiding krijgen door de molen en kunnen kinderen deelnemen aan diverse activiteiten.

Voor meer informatie kunt u hier terecht.

groepsaccommodatie, ommen, overijssel, nieuwe brug, de reggehoeve, familiehuis, familieweekend, vakantiehuis, kampeerboerderij, grote groepen, luxe, grote accommodatie, senioren camping, camping, rustig, bosrijk, ommen, overijssel
Stel een vraag

Heeft u een vraag over onze groepsaccommodaties of camping? U kunt uw vraag d.m.v. het onderstaande contactformulier stellen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt